De meest treffende trends in tegels

'Tegels’ en ‘trends’, het zijn twee begrippen die per definitie een beetje tegenstrijdig zijn. Niemand legt even snel een nieuwe vloer als er nieuwe trends opduiken. Een kwaliteitsvolle tegel die correct geplaatst is behoudt vele jaren - zelfs generaties - zijn schoonheid en charme!

Toch weten de tegelfabrikanten ons elk jaar te verleiden met nieuwe looks, innovatieve materialen en bijzondere formaten. Voor 2018 zijn dit de meest treffende trends in tegels:

Tegels in maat XXL

Heel wat merken boden al keramische tegels aan van 120 x 60 cm. Nu wordt de keuze aan grote formaten nog ruimer. Een vierkante tegel van 120 x 120 cm geeft de ruimte een monumentale uitstraling. De nieuwe verhouding 75 x 150 cm geeft dan weer volop mogelijkheden om te experimenteren met het legverband.

Zeker in de badkamer en keuken zijn grote tegels een troef. Zowel op de vloer als aan de wand vormen de grootste formaten de meest stijlvolle vochtbestendige oplossing. Met een minimum aan voegen beperken zij ook het onderhoud tot een minimum.

Onweerstaanbare imitaties van marmer, beton en hout

Het Italiaanse merk Caesar verwerkte in hun Vibe-serie de hout- en natuursteenlook in originele combinaties. Het resultaat is een vloer die ‘leeft’ door de verschillende oppervlaktes en prints, maar toch geen specifiek onderhoud vergt. Ook dit is een keramische tegel, verkrijgbaar in verschillende maten en zelfs voor gebruik buiten.

Mat, matter, matst

Sobere, matte materialen veroveren met glans een plaatsje in de nieuwste collecties. Zo lanceert Marca Corona nu een prachtige matte versie van hun elegante marmerimitaties.

Kiezen met advies

De nieuwe collecties zijn nu te bewonderen in de showroom. Laat je leiden door de verschillende settings, en laat je vooral ook leiden door deskundig advies!

Zoals eerder aangehaald, een nieuwe vloer leg je niet elke dag. Kiezen met kennis van zaken is hier belangrijker dan ooit.

Heeft u vragen over het assortiment? Zoekt u iets specifiek?