Oud is nieuwer dan ooit

Een nieuwe inrichting is al even spannend als een nieuw jaar. Ideaal om met een schone lei te starten, maar wel zo geruststellend als je kan behouden wat goed en vertrouwd is.

Om de charme van oude materialen in huis te halen, hoef je tegenwoordig niet meer de brocantemarkten af te schuimen. De nieuwe generatie keramische tegels pakt uit met retro-collecties met dezelfde gedempte kleuren en geometrische motieven van weleer. Met hun doorleefde touch geven ze meteen een ziel aan elk nieuw project.

Oude cementtegeltjes in typische tinten, zeshoekig of klassiek vierkant, stonden model voor deze hedendaagse variant in keramiek. Even charmant, maar des te meer bestand tegen vlekken en slijtage. Drie warme en drie koude kleurschakeringen, en verschillende geometrische en bloemige motieven zijn perfect op elkaar afgestemd. Zo creëer je eenvoudig zelf jouw unieke vloer of wand.

Dezelfde eclectische spirit van de beroemde ‘Brick Lane’ in London, how cool is that? De langwerpige tegels bestaan in een waaier van delicate tinten en grafische effecten, inclusief de suggestie van oude pleister op de muur. Een typische hoeksteen maakt het Londonse plaatje compleet. In dezelfde reeks bestaat ook een vijfhoekige variant. Bricklane, een collectie met karakter!

Geïnspireerd op de Venetiaanse Terrazzo straalt deze collectie grandeur en klasse uit. Een hedendaagse interpretatie van porselein en aardewerk uit de tijd van het Romeinse rijk geeft elk interieur karakter en combineert wonderwel met de andere ‘nieuwe-retro’ materialen.

Creativiteit kent geen grenzen met deze ‘houten’ keramische tegels. Verweerd hout stond model voor een collectie waarvan elke plaat verschilt van de ander. Er zijn zoveel verschillende kleurschakeringen en formaten dat de tegels bijna niet meer onderscheiden zijn van echt hout. Wel zo handig als je valt voor naturel, maar geen zin hebt in blijvende sporen van vuil en vocht. Helemaal origineel zijn de wandtegels in verschillende dikte die met hun reliëf van elke muur een blikvanger maken.

Heeft u vragen over het assortiment? Zoekt u iets specifiek?